СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
Рейтинг: 2.00
(640)
Актуално
Статии
Албум
Книги
Контакти
Онлайн книжарница
За нас

БЛОГ АРХИВ
«« април 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            Актуално 19:41
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
ОРГОНЪТ - УНИВЕРСАЛНАТА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ, ОТ КОЯТО Е СЪЗДАДЕНА ЦЯЛАТА ПРИРОДА, ВСЕПРОНИКВАЩА И ВЕЗДЕСЪЩА
През 40-те години на миналия век австрийският емигрант в САЩ и бежанец от нацистка Германия д-р Вилхелм Райх открил неизвестни по-рано енергии, които според него съществуват в атмосферата, в космическото пространство и в живите организми. Тази синя светеща енергия, която микроорганизмите, растенията, животните и човекът излъчват, била нагледно демонстрирана от д-р Райх.
Тази енергия съществува в свободна форма в откритата атмосфера и високия вакуум. Райх нарекъл тази енергия "Оргон".
"Оргонът" на д-р Райх е синоним на жизнената енергия. Тя може да бъде събрана от атмосферата с помощта на устройство, което Райх нарекъл акумулатор на оргонна енергия или камерата на Райх.
В своите изследвания д-р Вилхелм Райх установил, че тази невидима енергия прониква и се съдържа във всичките форми на живота. Той направил редица експерименти, които показали, че органичните или неметалните материали - като помук, вълна или пластмаса, привличат, глъщат и задържат енергията. А металните материали - като стомана и желязо, привличат енергията и бързо я отразяват във всякакви направления. На базата на тези резултати Райх построил камера с редуващи се слоеве органични и метални материали.
Оргонната енергия се привлича от външния органичен слой и се отразява от метален, след това повторно се поглъща от органичен материал и т.н. Така тя се насочва към вътрешната част на камерата. В резултат концентрацията на оргонната енергия вътре в камерата става по-голяма. Колкото повече са слоевете, толкова по-голяма е концентрацията й.
С помощта на тази камера Райх лекувал много болести, включително и рак.
През 1986 г. учени от университета в Марбург - Германия, публикували резултати от изследване, което показало, че 30-минутният престой в акумулатор на оргон предизвиква последователни, положителни психофизиологични ефекти.
Теодор Вулф, новатор в психосоматичната медицина в онези години, отчитайки невероятното целебно действие на оргонния акумулатор, нарекъл акумулатора на оргон най-важното откритие в историята на медицината.
Доказателства, че оргонната енергия съществува
Д-р Райх забелязал, че оргонната енергия има син цвят, като се позовава на факта, че Земята е оградена от синя светеща оргонна енергия.
Той посочил, че сияещите потоци клетки на организмите приличат на полярното сияние.
Минали години след откритието на Райх, а по-късно самолетите открили в атмосферата на големи височини реактивни светещи потоци, а астронавтите се върнали с цветни снимки, които отразяват синята светеща атмосфера на Земята.
Д-р Райх смятал, че ураганите и галактиките са създадени и задвижени от внушителни потоци оргонна енергия.
Той доказал съществуването на оргонната енергия във вакуумни тръби, които също светели със синя светлина, когато били заредени отвътре с оргонен акумулатор.
Д-р Райх твърдял, че оргонната енергия запълва цялото пространство, потвърждавайки това с много описания на космическото пространство или с онова, което днешните астрономи наричат "тъмна материя", която се определя като аномален син светещ ореол, който огражда галактиките.
Ученият разработил матод за производството на малки двигатели, които работят с оргонна енергия. Разработил устройство за въздействие върху атмосферния оргон и облаците, с което можел да предизвика дъжд по времето на суша или в големи пустини.
Д-р Райх много пъти демонстрирал жизнената, или оргонната енергия в редица експерименти, които той провеждал в своята научна лаборатория - оргонон.
Оргонната енергия притежава следните свойства:
1. Тя няма маса, инерция или тегло;
2. Тя присъства навсякъде, макар и в различна концентрация и дори във вакуума;
3. Тя е среда за електромагнитни и гравитационни взаимодействия, субстрат от повечето фундаментални природни феномени;
4. Тя се намира в постоянно движение и може да се наблюдава в съответните условия;
5. Високата концентрация на оргонната енергия привлича оргонната енергия от по-малко концентрираното обкръжение;
6. Оргонната енергия образува единици, които се превръщат в центрове на творческа дейност: това могат да бъдат клетки, растения и животни, облаци, планети, галактики.
Биография на Вилхелм Райх
Вилхелм Райх е роден през 1897 г. в Галиция, източната част на Австро-Унгария, в селище, което днес се намира в Украйна. Той растял в Буковина във фермата на баща си. До 1938 г. Райх е австрийски гражданин.
От ранно детство Вилхелм проявявал интерес към биологията и естествознанието, създал собствена лаборатория от пеперуди, насекоми и растения, в която изучавал естествените жизнени функции на организмите.
По времето на Първата световна война той служел в австрийската армия и на италианския фронт. След войната Австро-Унгария се разпаднала и Буковина станала част от Румъния. Вилхелм постъпил в медицинския факултет във Виенския университет.
След като завършил университета, той получил следдипломно образование по вътрешни болести в клиники на Виенския университет. След това Райх завършил аспирантура по невропсихиахрия и допълнително изучил хипноза и сугестивна терапия.
През 20-те години той се заинтересувал от психоанализата на Фройд и станал един от най-активните млади членове в неговия кръг.
През 1922 г. Райх започнал своята частна психоаналитична и психиатрична практика и бил един от първите клинични помощници в психоаналитичната поликлиника на Фройд във Виена.
През 1928-1930 г. той станал вице-директор в поликлиника и водещ на семинари по психоаналитична терапия. Райх провел изследване на социалните причини за неврозите и открил, че те са предизвикани от конфликт между естествените сексуални инстинкти и тяхното социално потискане.
Райх създал теорията за оргазма, според която либидото е реална физическа енергия, която може да се измери количествено.
Райх открито се изказвал срещу издигането на нацистката партия във властта. През 1934 г. се наложило да напусне Германия.
Той се установил в Осло, където продължил да преподава и развива своите терапевтични методи.
В един от своите експерименти Райх открил, че при определени условия стерилните и нестерилните вещества - трева, кръв, пясък и др., се разпадат на пулсиращи мехурчета, които често имат син цвят. Той нарекъл тези мехурчета "бионс" - думата произлиза от гръцката дума "живот". Изследването на Райх показало, че определени "бионс" имали силно излъчване, което можело да убие бактерии и ракови клетки. Това излъчване потвърдило съществуването на енергия, която не се подчинява на законите на електричеството и магнетизма. Тази енергия Райх нарекъл "оргон", тъй като тя била открита на базата на неговото изследване на функциите на оргазма и затова, че тази енергия можела да зарежда органични материали.
Научната общност реагирала негативно на публикациите на Райх в норвежката преса.
Той бил поканен да преподава в новата школа за социални изследвания в Ню Йорк. Райх се обосновал във Форест Хилз в Ню Йорк и започнал да води курсове в Новата школа за социални изследвания в Манхатън, да издава книги на английски език и да обучава американски лекари на своите терапевтични методики; продължил да изследва оргонната енергия и създал акумулатор на оргонна енергия.
Престоят в акумулатора подобрявал здравословното състояние на пациентите, изчезвали болките, подобрявали се показателите на кръвта, изчезвали туморите.
Според Райх ракът представлява снижаване на биоенергията, вследствие емоционална блокировка и че самите тумори не са болест, а местна проява на дълбоко системно нарушение.
През 1942 г. Райх построил собствена лаборатория, която нарекъл "Оргонон".
Но американското управление по контрола на продуктите и лекарстата - FDA, започнало да преследва учения. През 1954 г. тази организация поискала дейността на Райх да бъде забранена, като опасна за обществото. Правителството започнало да унищожава акумулаторите на оргон и литературата му.
На 12 март 1957 г. Вилхелм Райх бил арестуван. На 22 март той бил изпратен във федералния затвор в Луисбург, Пенсилвания, и скоро починал от сърдечен пристъп; това се случило на 3 ноември 1957 г.
13 Юни 17, 19:41   

0.0844