СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
Рейтинг: 2.00
(640)
Актуално
Статии
Албум
Книги
Контакти
Онлайн книжарница
За нас

БЛОГ АРХИВ
«« юни 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  Актуално 19:50
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
ВЪЛНИТЕ НА ШУМАН МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ
Биосферата на Земята, включително и човекът, се развивала и съществува в условията на относително постоянство на електромагнитните вълни и йонизиращите излъчвания. Основен източник на естествения природен фон на електромагнитните вълни на Земята са атмосферните електрически явления - бури, кълбовидни мълнии, урагани, торнадо, радиоизлъчването на Слънцето и звездите.
Две трети от повърхността на Земята са покрити със солена вода, която има висока електропроводимост. Останалата земна повърхност съдържа почвени води с по-ниска, но съществена електропроводимост. Във въздуха на височина 100 км започва съдържащата свободни електрони йоносфера, която има по-ниска електропроводимост, но тя е удовлетворителна. Така всичко живо на планетата Земя е неразривно свързано. Тази връзка е призната дори от най-заклетите скептици, а природата на това уникално явление описал в изследванията си германският учен Шуман.
Преди Шуман за пръв път Никола Тесла открил специалните ниски и свръхниски вибрации в атмосферата на Земята.
Шуман провел изследване на електромагнитните полета, които се намират между слоя на земната повърхност и йоносферата и потвърдил наличието на природни резонанси. Шуман и доктор Кьонинг установили, че в атмосферата на Земята съществуват "стоящи електромагнитни вълни", чиято дължина се доближава до дължината на окръжността на Земята и впоследствие те са наречени "вълните на Шуман". Основната честота на резонанса на вълните на Шуман е равна на 7,83 Херца. С други думи Земята вибрира с честота 7,83 Херца.
Шуман доказал, че Земята и заобикалящия я въздушен слой - йоносферата, образуват гигантски сферичен резонатор. От гледната точка на радиотехниката това са две сфери, разположени една в друга и кухината между тях е ограничена от проводникови повърхността. В този резонатор добре се разпространяват - резонират, вълни с определена дължина. Това са вълни с резонансни честоти 7,8, 14,1, 20,3 и 24,6 Херца, които съвпадат честотите на алфа-ритмите и бета-ритмите в главния мозък на човека. През 1979 г. Кьонинг установил, че основната честота в резонанса на Шуман отговаря на алфа-ритмите в човешкия мозък - 7,83 Херца, а втората честота - 14 Херца, съответно на учестения алфа-ритъм в главния мозък.
Шуман публикувал резултатите от изследванията си през 1952 г. и първи открил тази особеност на откритието си: главната честота на "вълните на Шуман" се приближава до алфа-ритъма на човешкия мозък.
В САЩ - в НАСА, и в Германия - в института М. Планк, се провели продължителни експерименти, в резултат на които било установено, че вълните на Шуман са нужни за синхронизиране на биологичните ритми и за нормалното съществуване на всичко живо на Земята. При човека най-чувствителна към тях е лимбичната система, която отговаря за виталните функции на организма.
Лимбичната система е функционална система, изградена от няколко структури в главния мозък; тя участва в регулацията на функцията на вътрешните органи, обонянието, поведението, емоциите, паметта, съня и др. Лимбичната система включва обонятелната система, обонятелния тракт - хипокампа и свързаните с него структури: хипокампа има отношение към формирането на дълготрайната памет и моделите на възприятие, и амигдалата, която има отношение към поведенческите модели при задоволство, страх и сексуално привличане; мозъчния свод и лимбичния свод.
Лимбичната система регулира функцията на вътрешните органи чрез хипоталамуса, участва във формирането на мотивации, емоции и поведенчески реакции, има важна роля в процеса на обучение и обонятелна функция.
Освен сходство с нашите мозъчни честоти вълните на Шуман имат и редица други особености.
- Вълните променят своята сила в зависимост от активността на Слънцето. Силата на вълните се повишава при магнитни бури средно с 15%.
- Амплитудата на вълните забележимо спада през нощта. Това се обяснява с изтичането на нискочестотни вибрации през йоносферата и води до падане на амплитудата им до десет пъти, за разлика от дневните показатели.
- Честотата на вълните се променя в зависимост от сезона и мястото на живеене. Например честотата на резонанса се увеличава в Северното полукълбо през лятото, а най-изразените колебания се отбелязват в местата, където традиционно има бури - в Индия, Африка, Индонезия и Южна Африка.
Днес е известно, че хората, които са силно натоварени и стресирани, имат нужда от тези вълни. Много силно усещат липсата на вълните на Шуман възрастните и вегетативно чувствителните хора, както и хронично болните. Липсата им може да предизвика главоболие, загубата на ориентация, гадене, световъртеж и пр.
Днес електромагнитният фон на нашата планета е променен в резултат от дейността на човека и е толкова замърсен, че организмът "не чува" вълните на Шуман. Промяната на този фон в наше време е свързано с образуването на озоновите дупки, активното използване на мобилна връзка и електричеството за промишлени и битови цели.
Влиянието на вълновите вибрации и днес се изучава. Може да се каже категорично, че пълноценен живот и здраве са невъзможни за човека без вълните на Шуман.
За съжаление техническите постижения и разрушаването на озоновия слой ни лишават от този резонанс. Изходът от тази ситуация е "настройването" на организма на нужните вълни със специален прибор, който генерира вълните на Шуман.
Как да настроим мозъка си на работа на честотата на резонанса на Шуман?
Съществуват методи за тази цел като самовнушение, медитация, визуално, тактилно, звуково въздействие и психоделици. Но проблемът е там, че честотата на резонанса на Шуман е непостоянна, тя се променя всяка секунда и е непостоянна и за отделно взето място на Земята, т.е. тя е различна в пространството и времето.
Мозъкът може доброволно да излезе на честотата на резонанса на Шуман и сам да поддържа този резонанс, т.е. автоматично да се настройва на него, в зависимост от мястото и времето. Точно това правят лечителите и ясновидците.
През 2006-2007 г. честотата на резонанса на Шуман започна да расте; това е уникално събитие, което досега не се е случвало в историята на човечеството. Например на 1 март 2014 г. в 13 часа е настъпил скок в резонанса на Шуман до 8,6 Херца. Това повишение продължило четири часа. При повече от 8 Херца при човека могат да се наблюдават възбуда и психози. Според наблюдатели това повишение на резонанса на Шуман има изкуствен характер и може би е свързано с въздействието на психотронно оръжие, което вероятно имаше за цел да изостри ситуацията на полуостров Крим.
В какви диапазони работи мозъкът на човека?
1. По-малко от 4 Херца - това са Делта-вълни, дълбок сън.
2. 4-7 Херца - Тета-вълни, обикновен сън.
3. 7-13 Херца - Алфа-вълни, релаксация, трансово състояние.
4. 13-40 Херца - Бета-вълни, обикновена дневна активност на мозъка.
5. Повече от 40 Херца - Гама-вълни, силна активност, агресия или бързо логично мислене, решаване на сложни задачи.
Какво се получава, ако резонансът на Шуман стигне от 8 до 13 херца? Той вече е почукал на "вратата" на бета-честотите, а това е ритъмът на нашия обикновен живот през деня. При такава честота мозъкът вече функционира без мъгла, т.е. отлично. Т.е. на хората няма да им се наложи да медитират, за да получат достъп до различни полета, канали, способности. Всичкото това ще бъде естествен процес като дишането или говоренето.
Днес в света съществуват няколко сериозни лаборатории, които изучават резонанса на Шуман. Една от тях се намира в Русия, край Томск.
17 Юни 17, 19:50   

0.1093