СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
Рейтинг: 2.00
(640)
Актуално
Статии
Албум
Книги
Контакти
Онлайн книжарница
За нас

БЛОГ АРХИВ
«« май 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      Актуално 14:44
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
ЕДИН ЧАС С ТРАВЕСТИТ: НОВИ ФОРМИ НА ДЕТСКО ОБРАЗОВАНИЕ В НЮ ЙОРК
Травеститът се готви да тръгва за работа: бръсне се, слага си обилен грим, перука и женски дрехи, обува високи токчета и тръгва за работа... Но не да танцува в гей-клуб, а да чете книги на деца в градската библиотека.
Drag queen story hour - така се нарича тази крайно популярна сред родителите в Ню Йорк инициатива на градските власти. Drag queen от английски език се превежда като "мъж, облечен в женски дрехи", "травестит".
Практиката на публичните четения е много разпространена в Америка. Да си спомним къде застигна Джордж Буш-старши новината за терористичните актове на 11 септември 2001 г. Той четеше на ученици от долни класове. В публичните четения участват телевизионни и кинозвезди, жени на политици, филантропи. Но никога преди с тази инициатива в пуританска Америка не се е занимавал травестит.
В библиотеката в Бруклин детското шоу с травестит вече една година се ползва с голяма популярност.
"Това е чудесно... - казва сътрудничката в библиотеката Кет Севидж - Това повдига важни въпроси за неопределеността, приемането на самия себе си..."
"Ужасно е, но досега има хора, които смятат хомосексуалистите за грешници, зли и негодни хора - казва травеститът, който се нарича Lil’ Miss Hot Mess - в превод "Малката Мис Неряха".
Освен четения Мис Неряха пее с децата една от най-популярните англоезични детски песни, като я преиначава: "Бедрата на травестите са полюляват вляво и вдясно, вляво и вдясно..." В оригинала тази песен е за автобус - The Wheels of the Bus. Но сега в Бруклин я пеят в другия смисъл. Родителите подпяват и след шоуто изразяват възторга си: "Прекрасно, такава енергия!"
"Кой иска да стане травестит, като порасте?" - пита извращенецът. Децата вдигат ръце.
Какво е това? Съзнателно самоубийство с толерантност?
Америка, както и преди, остава крайно пуританска страна, но бохемният Ню Йорк се различава от онази, едноетажна, фермерска Америка, която гласува за Тръмп.
"Ящик Пандоры"
08 Юли 17, 14:44   

0.1293