СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
Рейтинг: 2.00
(640)
Актуално
Статии
Албум
Книги
Контакти
Онлайн книжарница
За нас

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    Актуално 08:26
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
ЛЕНИН ЗАЛОЖИ БОМБА ПОД СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ. ТОЙ БЕШЕ ВРАГ НА ОТЕЧЕСТВОТО
Това е мнението на депутата от руската Държавна дума Евгений Фьодоров
Според Е. Фьодоров лидерът на Октомврийската революция през 1917 г. създал проблема, който взриви Съветския съюз през 1991 г.
Въпрос на журналист от "Правда. ру": В Русия на официално ниво беше решено да не се отбелязва 100-годишнината от ВОСР. Как оценявате този факт?
- Ще ви отговоря по следния начин: за мене най-висшата форма, която ни обединява, нас и вас, за която моите деди и прадеди воюваха и за която съм готов да дам живота си, е Отечеството. Какво е отечеството според Ленин от позицията на революцията?
Първият пункт там беше за социалната политика, за земята за селяните. Нямаше позиция за Отечеството. Следващите пунктове бяха за правата на нациите за самоопределиние, федеративното устройство и сепаратизма. Т.е. Ленин по времето на революцията тръгна със знамето на сепаратизма. Той беше за ликвидирането на Руската държава като Отечество, за поражението й в Първата световна война. Нали този факт не е новост за вас? Затова той е враг на Отечеството. Като комунист и социалист. Идеята за справедливост не се отнася до Отечеството. Тази негова идея споделят много хора и аз не съм срещу нея. Но като революционер-сепаратист, разбира се, той е враг на Отечеството. Той създаде проблема, който взриви Съветския съюз през 1991 г. Ленин създаде конфликта между отечествата. Грубо казано, в резултат от неговата революция се получи следното: ако вие сте се родили в Татарстан, имате три отечества. Татарстан - сакралното отечество, вие го обичате. РСФСР и Съветския съюз. За кое отечество ще жертвате живота си, ако между тях възникне конфликт? А между тях винаги има конфликти.
Но Руската империя никога не е имала конфликт на отечествата, защото винаги е била едно отечество. Когато Грузия или Армения влизаха в Руската империя, какво казаха на грузинците? Ако искате да влезете в състава на Руската империя, влезте с правата на губерния. Грузинците отговориха: не, ние искаме да сме държава в Руската империя. Последва нашият отговор: тогава ние не ви искаме.
Въпрос на журналист: Грузинците имаха друга история. Те трябваше да се спасяват от Персия и Турция.
- Вие сте прав, но това е тяхната мотивация в онзи период от време. Те искаха да влязат в царството, а Руската империя каза "не". А Ленин ликвидира Отечеството, наречено Русия.
Журналист: Но се появи Отечеството, наречено Съветски съюз.
- Създадохме три отечества. Вече ви дадох примера с Татарстан. От Казанска губерния създадоха Татарстан, от Русия направиха РСФСР и Съветски съюз.
Журналист: В Руската империя нямаше само губернии. Какво да кажем за Полското царство, за княжество Финландия?
- Финландия и Полша бяха преходен период. Те сякаш постепенно влизаха в състава на стабилна Русия. Когато призоваваха войника в Руската империя, той трябваше да умира за Отечеството. Войникът не може да умира за "отечеството Татарстан", след това - за "отечеството РСФСР", и накрая - за "отечеството Съветски съюз". В Съветския съюз по времето на Великата Отечствена война забравиха за федеративното устройство, но то не беше изчезнало.
А Ленин създаде система, при която Отечеството беше ликвидирано. И това, естествено, автоматично доведе до ликвидирането на Отечеството през 1991 г.; той го подготви идеологически. По какво днес Руската федерация се различава от ленинския Съветски съюз? По нищо.
Това означава, че у нас часовникът тиктака. Ние трябва да променим принципите на нашето национално устройство с руски исторически или след известно време ще бъдем също така унищожени, както Съветския съюз. Защото в една глава не може да има две отечества.
Журналист: Да се върнем към революцията и Ленин. Вие го нарекохте "сепаратист"?
- Силата начело с Ленин още на втория конгрес обяви, че тя е сепаратистка. По-рано беше известно, че това е революция на сепаратистите. Те имаха всякакви цели - международно движение, помощ от Германия... Но те нямаха задачи да обслужват или осигуряват живота на народа, който живееше в рамките на тази империя. Защото тя е Отечеството. Такава задача те нямаха.
Журналист: Известни са маса цитати на Ленин...
- Където той казва как прекрасно ще се живее в социалистическото отечество, но тази идея възникна по-късно. В началото той каза - Отечеството не е нужно. Пролетариатът няма Отечество. След две години той съобрази, че не може съвсем без отечество и се появи лозунгът за социалистическото отечество. Той се застъпи за него, когато се промениха целите му. В началото той се зае да ликвидира Руската империя, открито и официално, а след това каза: а как ще управлявам? Разбра, че трябва да върне обратно Отечеството. И частично го върна.
Но ние сега говорим за 1917 г. Че го върна, е хубаво, а онова, което ликвидира, е лошо. Това са различни събития: през 1917 г. беше извършена ликвидация, а през 1922 г. - частично възстановяване.
Журналист: Историята ни учи на това, че тя никого на нищо не учи.
Ако тя не ни научи да живеем по законите на нашите прадеди, ние просто ще прекратим съществуването си като много други народи и империи.
09 Ноември 17, 08:26   

0.1549