СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
СПИСАНИЕ "КОМАНДОС" - специални части, шпионаж, оръжие, охрана

 
Рейтинг: 2.00
(640)
Актуално
Статии
Албум
Книги
Контакти
Онлайн книжарница
За нас

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    Актуално 07:42
« Обратно
Вземи в gLOG
ЯКОВ КЕДМИ: АСАД ПОБЕДИ И САЩ СА БЕЗСИЛНИ
Американците повече не говорят, че Башар Асад трябва да бъде свален от власт. Побеждавайки с помощта на Русия, сирийският президент сега може самостоятелно да решава проблемите в страната си. Това твърди бившият шеф на израелската специална служба "Натив" - политическият аналитик Яков Кедми.
Владимир Путин заяви, че краят на военните действия в Сирия е близо и че скоро основните огнища на терора ще бъдат неутрализирани и тези територии ще бъдат освободени. След това ще започне политическият процес.
Все още огнищата на терора не са ликвидирани, има какво още да се доработва. В Сочи според Кедми е имало две срещи. Едната - на началниците на генералните щабове, които обсъждали по-нататъшните крачки по завършването на контратерористичната операция. Вероятно става дума според него за проблемите в Идлиб. В операцията по освобождаването му участват и турски въоръжени сили и други страни. На източния бряг на Ефрат пък се намират иранското и кюрдското опълчение. Обсъждан е въпросът как да бъде приключено с терористите и какво да се прави на източния бряг на Ефрат, където се намират основните нефтени залежи на Сирия.
Според Кедми най-важното след една война е как да се премине към процеса на политическо урегулиране. И е разумна крачката, предприета от руския президент, да го довърши, и в преговорите ще участват и Турция, и Иран.
В Сочи Путин проведе серия от разговори - като се започне от Катар, след това - с Йордания, САЩ и Саудитска Арабия. Вероятно и с Египет. Това беше серия от консултации с всичките страни.
Онова, което Башар Асад обсъди с руския президент, вероятно ще бъде използвано от руската страна по-ефектино в другите преговори, смята Кедми.
Асад е политик, който победи в тази тежка война, с помощта на съюзниците, но това няма да доведе до отслабване на неговото политическо положение. Въпреки проблемите, които днес съществуват в Сирия, и грешките на сирийския президент, той е победител във войната и има всичките шансове да остане на власт. Като победител и като единственият реален политически деец, който може днес да управлява Сирия.
Русия е права, като твърди, че Сирия сама трябва да определи бъдещето си.
Руските войски няма да напуснат Сирия. Те влязоха в страната с много точна цел - да остане военноморската база, която ще бъде преустроена във военновъздушна база, база на ВКС. Но пребиваването на руските войски ще бъде свързано не с онова, което се случва в Сирия, а със стратегическите глобални интереси на Русия.
Русия е напълно удовлетворена от това, че помогна на Сирия да се разправи с терористичните движения. Сега нейните основни усилия ще бъдат насочени към това да сведе до нулата всичките опити на силите извън Сирия да играят на сирийската арена.
Сега е маловажно какво говорят американците, смята Яков Кедми. Те в момента нямат никаква възможност да повлияят на онова, което се случва в Сирия. Но те ще се опитват нещо да напралят, както иранците и турците, пък и Саудитска Арабия.
Русия присъства в Сирия, за да помогне на сирийците след края на военните действия да се справи с всичките външни провокации - турски, ирански или американски.
24 Ноември 17, 07:42   

0.0981